гр. София, бул. “Цариградско шосе” № 125, бл. 1, ет. 3
тел.: 9708 111, факс: 9708 122, e-mail: sofia@eavw.com
    
АКЦЕНТИ
Ритуал зарязване на лозя
ТРИФОН ЗАРЕЗАН
Резолюции OIV
На вниманието на гроздо- и винопроизводителите
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!
"Да! На българската храна"
42ри Световен Конгрес по Лозарство и Винарство – 2019 година, гр. Женева, Швейцария
Доклад на OIV
Генерален директор на OIV
Конгрес на OIV
Кръгла маса – кампания „Аз подкрепям българските производители, подкрепи ги и ти“
НАРЕДБА № 6
Сътрудничество в земеделието между България и Азербайджан
Международни изложения 7-10 ноември 2018 г.
София домакин на 8-ма Сесия на Смесена междуправителствена комисия България - Баден-Вюртемберг
Финална дискусия по проект „Сподели България“
Кръгла маса по проекта „Сподели България“ – Мизия и Златия
Празникът "Даровете на природата"
На вниманието на гроздо- и винопроизводителите
Лозаро - овощарски семинар гр. Поморие
Инж. Красимир Коев участва в кръгла маса по проект "Сподели България"
“Ще предложим в следващия програмен период по оперативните програми да се финансират големи, интегрирани туристически проекти. Планираме да започнем с девет проекта, по един във всеки туристически район за планиране”. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на четвъртата кръгла маса по проекта „Сподели България“ в Кърджали. Тя поясни, че в момента се водят преговори и се работи по предварителната подготовка и анализ на проектите. „Създадена е и работна група, която да очертае плана, като в следващия етап на подготовка ще бъдат включени местната власт и бизнеса ‘‘, обясни министърът.

„Възможностите за отпускане на средства са от бъдещата програма за регионално развитие или за развитие на селските райони. Сега е точният момент, в който трябва да стартират първоначалните дейности, защото пътят по който се минава преди да се завърши едно предложение е много дълъг и често отнема време. Инициативата „Сподели България“ може да подпомогне и разработването на тези проекти“, заяви министър Ангелкова.

Основен фокус на дебата в Кърджали бяха дестинациите „Сакар“ и „Родопи“. Във форума участваха инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното и Севда Камбурова, заместник-областен управител на област Кърджали. Дестинация „Сакар“ включва общините Харманли, Любимец, Свиленград, Тополовград. В тази част терените са невероятно разнообразни и отлични за отглеждане на прекрасно грозде, славят сe с разкошните си червени вина. Дестинация „Родопи“ обхваща общините Смолян, Хасково, Кърджали и Ивайловград. В нея са включени емблематични туристически атракции не само за региона, но и на национално ниво. Това са Перперикон, монументът Св. Богородица, Вкаменената сватба, Каменните гъби, Дяволският мост и Татул.

„Идеята на дебатите е всички заинтересовани страни- бизнесът и местната власт да дадат своите менения и предложения, с което да се създаде един работещ проект“, посочи министър Ангелкова. И допълни, „Очакваме по този начин да надградим и финализираме нашата идея. Считаме, че тази инициатива ще помогне за обогатяване и допълване на летния и зимния туризъм-основните ни туристически продукти“, заяви министърът.

„Утвърдените от бизнеса и местната власт дестинации ще бъдат представени през октомври. Предвижда се активна маркетингова кампания, с която да я превърнем в разпознаваем символ на проекта и на разнообразния туристически продукт на страната. За нас е важно проектът да бъде завършен в срок, за да може да бъде включен и в Годишната програма за Национална туристическа реклама 2019 г.“, обясни министърът. И допълни, че той ще подпомогне за популяризирането и развитието на регионалния туризъм, което ще повлияе и на напредъка на сектора на национално ниво.


          Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ)
2014 Всички права запазени.
Банкова сметка на ИАЛВ:
УниКредит Булбанк
IBAN: BG74 UNCR9660 3138 5584 11
BIC код : UNCRBGSF
Булстат 130297067